Спагетите може да са типични за италианската кухня, но са любими на целия свят.
Има какви ли не рецепти за приготвяне на спагети, а ние днес ще ви предложим един много лесен и интересен метод, споделен от невероятната Марта Стюарт.
Нужни са ви:
спагети (един пакет)
една глава лук (може и пресен), нарязана на ситно
4-5 скилидки чесън, отново съвсем ситно нарязани
чаша домати (от консерва или пресни и настъргани)
две-три супени лъжици зехтин
Подправки (на вкус):
сол
босилек
черен пипер
лют червен пипер, чили или къри
Начин на приготвяне:
Тук идва интересната част – всички продукти се слагат заедно в подходяща тенджера, заливат се с вода, колкото да ги покрие с един пръст и се слагат да заврят.
Когато водата кипне, намалете мощността на котлона, за да ври на умерен огън. Нужно е спагетите да се сварят, но не преварят излишно, а водата да се изпари достатъчно, че да няма нужда да прецеждате.
Сервира се докато е топло и по желание може да се поръси със ситно нарязан магданоз и настърган пармезан или кашкавал.