Чили за здраво сърце

Чили за здраво сърце
Снимка: netinfo

Добри новини за всички, които харесват подлютените ястия – чилито е полезно са сърцето!

Лютата подправка помага за намаляване на високия холестерол и кръвното налягане.

Тайната се крие в капсаицинa, който се съдържа в чушлетата – колкото по-високо е неговото ниво, толкова по-люта е чушката.

В момента се провеждат различни проучвания именно върху свойствата на капсаицина и как чилито може да се използва като лекарство срещу различни сърдечно-съдови заболявания.

Учени от китайския университет в Хонг Конг са се фокусирали върху веществото капсаицин. Авторът на изследването – д-р Жен-Ю Чен споделя, че работят върху намиране на връзката между лютите чушки и здравето на сърцето.

"За момента нямаме точна и ясна информация как капсаицинът успява да влияе положително върху холестерола и кръвното налягане, но работата ни продължава. Стигнали сме само до извода, че капсаицинът влияе върху редица фактори, свързани със сърдечно-съдовата система.“

Доктор Чен строго подчертава, че данните от досегашната им работа не бива да се приемат като насърчаване на неразумната консумация на люти чушки.

Пикантните вещества наистина помагат за борбата с "лошия“ холестерол, но чилито не може да бъде заместител на лекарства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти