Мусака по странджански

Всички обичат мусака

Мусака по странджански
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Странджанските гозби имат забележимо близкоизточно влияние, което в тази рецепта се изразява в използването на ориз или булгур в съчетание с месо.

Необходими продукти за 6 - 8 порции:

3 с. л. олио
1 връзка пресен лук, едро нарязан
1 морков, нарязан на малки кубчета
1 едър домат, ситно нарязан
300 г ситно накълцано или едро смляно агнешко или телешко месо
½ ч. ч. ориз или булгур
4 малки тиквички, нарязани на кръгчета
2 с. л. копър, ситно нарязан
2 с. л. магданоз
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
сол и пипер на вкус

За заливката: 

2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. препечено брашно 

Начин на приготвяне:

1. Олиото се загрява и в него се слагат лукът и морковът. Разбъркват се, докато лукът леко се зачерви. Слага се месото, разбърква се 10 мин. на умерен огън. Добавят се оризът, тиквичките, копърът, магданозът, чубрицата, джодженът и доматът. Подправя се със сол на вкус. Налива се 1 ч. ч. гореща вода.

2. Мусаката се прехвърля в тавичка и се слага да се пече във фурна, загрята на 180° С, докато се изпари водата и оризът се свари.

3. За заливката се разбиват яйцата с брашното и млякото. Мусаката се залива и се пече, докато се зачерви.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти