Манастирски гювеч

Със свинско, маслини и булгур

4 от общо 4 гласа
140 мин.
Необходими продукти

свинско месо - 1 кг 

гъби - 300 гр 

маслини черни, без костилки - 100 гр 

лук - 1 глава 

зелени чушки - 1 бр.

червени чушки - 1 бр.

булгур - 1/2 ч.ч. 

стерелизирани домати на кубчета - 1/2 малка консерва

магданоз - 1/2 връзки 

олио - 7-8 с.л. 

бяло вино - 1 ч.ч. 

червен пипер - 2 ч.л. 

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на порционни парчета и го запържете в олиото в дълбок тиган или тенджера.

2. Нарежете лука на дребно и го прибавете към месото. Нарежете гъбите и чушките на по-големи парчета и добавете и тях заедно с виното.

3. Задушавайте всичко за десетина минути.

4. Прехвърлете продуктите в гювеч, добавете булгура, маслините и доматите. Поръсете със сол и червен пипер, прибавете нарязания на дребно магданоз и налейте около 300 мл гореща вода.

5. Печете гювеча на 180 градуса за около час и половина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти