Макарони със сирене и бекон

Апетитно и засищащо

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

200 г макарони

100 г бекон

20 г масло

20 г брашно

750 мл прясно мляко

150 г бяло или червено сирене Чедър

20 г пармезан

1 с.л. дижонска горчица

1/2 кубче пилешки бульон

1/2 лимон, сок

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Прецедете ги.

2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в тиган с двойно дъно с малко олио. Щом стане златист, дръпнете от огъня и налейте млякото. Върнете върху котлона, докато млякото заври.

3. В друг дълбок тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте в продължение на минута, докато то придобие златист цвят. Добавете прясното мляко с бекона и разбърквайте, докато сосът се сгъсти и се образуват балончета по повърхността. Дръпнете от огъня и добавете 100 г настъргано сирене Чедър и настъргания пармезан. Разбъркайте, докато сирената се разтопят и сосът стане гладък. Добавете горчицата, кубчето пилешки бульон, лимонов сок, сол и черен пипер. Разбъркайте.

4. Добавете прецедените макарони в соса и разбъркайте. Настържете останалото сирене Чедър отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти