Лесни свински пържоли на фурна

Бърза рецепта за сочни пържоли

3.25 от общо 4 гласа
100 мин.
Необходими продукти

вратни пържоли - 600 гр 

масло - 20 гр 

мед - 2 с.л.  

горчица - 1 ч.л.  

бира - 1/2 ч.ч. 

черен пипер на вкус

сол на вкус 

Когато казват лесни свински пържоли на фурна, Mate Kitchen наистина имат предвид точно това. Рецепта, която се готви сама и цялата подготовка се свежда до подправянето на месото. Сол, черен пипер, бърз сос от масло, мед и горчица и това е всичко. Пекат се в бира, което дава допълнителен вкус, но не е нужна никаква специална обработка. Чудесно решение, когато сте наумили да правите много неща наведнъж и се чудите как ще смогнете с времето. На тези пържоли не трябва да им обръщате никакво внимание, просто ги слагате във фурната и се заемате със следващото изкушение.

Малък, но важен детайл при подготвянето на месото е да нанесете соса с четка. Така по-лесно контролирате количеството и сосът попива вътре в месото, а не се плъзва отгоре.

Много пъти се е случвало почитатели на Mate Kitchen да се оплачат хора, че пържолите им изсъхват и са жилави, когато си ги приготвят вкъщи. В такива случаи винаги питаме какво месо ползват, защото ако е филе, този резултат е гарантиран още докато са в магазина. Ако е врат, грешки много трудно могат да се получат и обикновено препоръката ни е да преосмислят избора на месо. Оттам насетне всичко става много лесно.

Между другото, можете да направите нашите лесни свински пържоли и в глинен гювеч. В такъв случай последната стъпка от приготвянето на рецептата – махането на фолиото и дозапичането – отпада.

Начин на приготвяне:

1. За да останат сочни пържолите, не е необходимо да ги чукате. Измийте ги добре, след което ги поръсете със сол и черен пипер равномерно и от двете страни. След това ги прехвърлете в тавата, в която ще ги печете.

2. Разтопете меда и маслото, разбъркайте ги и добавете към тях горчицата.

3. Намажете всяка от пържолите с тази смес.

4. Налейте бирата, покрийте тавата с фолио и сложете пържолите в студена фурна. Включете на 200 градуса и ги печете час и половина.

5. 10 минути преди да извадите пържолите от фурната, махнете фолиото, за да могат да се запекат и да имат апетитен вид.

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти