Леща по индийски

Ароматно предложение за цялото семейство

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

400 г зелена леща

1 1/2 литър вода

50 мл олио

4 индийски дафинови листа

3 сушени червени люти чушки

8 шушулки кардамон

3 скилидки чесън

1 палец корен джинджифил

1 с.л. дижонска горчица

1 кубче зеленчуков бульон

1 с.л. семена кимион

1 глава лук

4 големи домата

50 г масло

1 лайм, настъргана кора и сок

шепа кориандър

1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

1. Накиснете лещата в купа със студена вода за 30 минути. След това я прецедете.

2. В дълбок тиган или тенджера с двойно дъно загрейте олиото. В него запържете шушулките кардамон, семената кимион, дафиновите листа и сухите люти чушки за около 1 минута. Добавете обеления и фино настърган джинжифил, както и обелените и леко смачкани с ръка скилидки чесън. Разбъркайте.

3. Добавете нарязания на ситно лук и щипка сол. След това добавете нарязаните на едро домати и гответе, докато започнат да се разпадат. Добавете лещата и залейте с 1 1/2 л. вода. Добавете горчицата и кубчето бульон. Разбъркайте и оставете лещата да се вари на слаб огън в продължение на 30-40 минути, докато омекне.

4. Добавете кубчета масло и щедра щипка сол. Разбъркайте, докато маслото се ратопи. Накрая настържете фино кората на лайма и изтискайте сока му. Завършете с листа кориандър и нарязана на тънки лентички люта чушка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти