Кремообразен боб с билково олио и наденица

Богато и питателно ястие

1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

300 г наденица

200 г едър боб                            

1 глава лук

3 скилидки чесън

40 г краве масло

сол на вкус

За хрупкавите трохи:

6 филийки ръчен хляб

4 с.л. зехтин

1 ч.л. пушен червен пипер

сол на вкус

За ароматното олио:

1 връзка пресен лук

1/2 връзка магданоз

1/2 връзка пресен джоджен

1/2 връзка босилек

кората от 1 лимон

2 с.л. лимонов сок

60 мл зехтин

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба за една нощ в студена вода. След това го сварете в тенджера с чиста вода и нарязания на едро лук.

2. Накъсайте хляба на дребни парчета, сложете ги в тава, полейте със зехтин и поръсете със сол и пушен пипер. Печете в загрята на 180 фурна за около 8 минути.

3. Отцедете боба. В дълбок тиган загрейте маслото и запържете наситнения чесън за кратко. Добавете отцедения боб, посолете и гответе 5 минути на умерен огън. Прибавете 2 черпака от варенето на боба и намачкайте част от него с вилица или преса за картофи, за да стане с кремообразна консистенция.

4. Наденицата нарежете на кубчета и запечете на сух тиган до златисто.

5. За зеленото олио сложете в блендер нарязания пресен лук, настърганата лимонова кора, листата от магданоза, джоджена, босилека, лимоновия сок, сол и зехтина. Смелете, докато се получи зелен сос.

6. Сервирайте боба в дълбока чиния заедно с наденицата, зеленото олио и хрупкавите парчета хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти