Кюфтета с праз на фурна

Да си оближеш пръстите

Кюфтета с праз на фурна
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

500 г свинска кайма
100 г пушен бекон
4 яйца
200 мл животинска сметана
100 мл олио
6 стръка праз
1 глава лук
1 филия бял хляб
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Хлябът се накисва във вода. Лукът се обелва и се настъргва. Каймата се слага в купа. 

Смесва с лука, отцедения хляб, едно яйце, 20 мл от олиото, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се много добре. 

Оформят се малки кюфтета и се овалват в брашно. Пържат се в 60 мл от олиото от всички страни, до златисто. 

Беконът се нарязва на кубчета, а празът - на едро. Запържват се в останалото олио на умерен огън до златисто. Запържените бекон и праз се прехвърлят в тава, поръсват се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус. 

Отгоре се подреждат кюфтетата. Останалите яйца се разбиват със сметаната и сол на вкус. Кюфтетата се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Други рецепти:

Картофени кюфтета с плънка

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Съветски бургери

Как се приготвят кюфтенца от магданоз

Още една рецепта за кюфтета

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент