Картофи с праз на фурна

Чудесни за гарнитура или постно основно

1 от общо 2 гласа
80 мин.
Необходими продукти

800 г картофи
50 г спанак
3 стръка праз
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
80 мл зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, празът се почиства и се нарязва на сравнително големи парчета, около 1–2 см, лукът се реже на полумесеци, а чесънът се стрива на паста. 

Нарязаните картофи, праз и лук се овкусяват със зехтин, оцет, чесновата паста, сол и черен пипер, и се разбъркват. 

Пекат се 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. От време на време се разбъркват. 

Спанакът се почиства, накълцва се и се разбърква с горещите печени зеленчуци. 

Ястието се сервира с наситнен магданоз.

Други рецепти:

Пет рецепти с картофи

Кои са подходящите подправки за картофи

Запечени картофи със сирене

Надупени картофки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти