Яйца на грил в шотландски стил

С превъзходен сос и опушен аромат

1 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

800 г смляна свинска плешка
24 тънки ленти бекон
8 яйца
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкусза соса:
100 г заквасена сметана
100 г майонеза
2 малки кисели краставички
1/2 глава червен лук
3 стръка естрагон
1 с. л. каперси
2 ч. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват за 3 минути. След това се охлаждат и се обелват. 

Лукът и магданозът се наситняват. Чесънът се стрива на паста с малко сол. Копъровото семе се стрива леко в хаванче. Каймата се смесва с лука, чесъна, ригана, магданоза, копъровото семе, сол и черен пипер на вкус. 

Всяко яйце се завива хубаво с кайма, а след това се увива в по 3 резена бекон. 

Така оформените яйца се пекат на умерена температура на грил – до златисто. 

Краставичките и лукът се режат на малки кубчета. 

Естрагонът и каперсите се накълцват.

Майонезата се разбърква с горчицата, сметаната, краставичките, лука, естрагона, каперсите, соса „Шрирача“, лимоновия сок, сол и черен пипер. 

Яйцата се сервират със соса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Яйца по шотландски

Панирани яйца по индийски

Пита с праз и бекон

Киш с праз и гъби

Сос за спагети с пиперки, праз и орехи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти