Яхния с морски дарове

Бузара

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти

300 г черни миди

200 г миди вонголе

150 г скариди гамбери

200 г кралски скариди

4 скилидки чесън

1 връзка магданзо

1 стрък пресен лук

100 мл бяло вино

50 г галета

100 г чери домати

200 мл пасирани домати

зехтин

1 чабата

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера загрейте малко зехтин. Добавете нарязания чесън и го запържете за кратко. Добавете нарязания магданоз и след 5-10 секунди и съвсем малко бяло или червено вино.

Добавете двата вида скариди, на които предварително сте отстранили мустаците. Разбъркайте. Добавете останалото вино и пасираните домати.

Добавете нарязания на тънки кръгчета пресен лук и разрязаните на половинки чери домати. Разбъркайте. Добавете предварително добре измитите под студена течаща вода черни миди и миди вонголе. Поръсете с прясно смлените хлебни трохи, захлупете и разтръскайте добре тенджерата. Гответе 4-5 минути. 

Нарежете хляба на филийки. Запечете ги в тиган от двете страни, с малко зехтин. В дълбока чиния поставете парче хляб, а върху него сервирайте бузарата – миди, скариди и сос. Поръсете с нарязан на едро магданоз.

Прочетете още:

Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти