Яхния от леща с карамелизиран лук

Нетрадиционен прочит на любимата рецепта

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

шепа нарязан на кубчета непушен бекон или панчета

4 глави жълт лук

3 малки моркова

1/2 ч.л. сладък червен пипер

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. прясно настъргано индийско орехче

300 г френска зелена леща

500 мл бульон

500 мл вода

шепа листа магданоз

80 г масло

100 г крем фреш (заквасена сметана)

Начин на приготвяне:

1. Поставете тенждера с двойно дъно на умерен огън и сложете кубчетата бекон или панчета. Изчакайте да пуснат мазнина и добавете 2 глави лук, нарязани на едро. Добавете нарязаните на кръгчета моркови и гответе на слаб огън. Поставете капака и запържете зеленчуците до омекване.

2. Добавете подправките - червен пипер, канела индийско орехче и разбъркайте. След минута-две добавете лещата. Залейте с бульон и вода. Захлупете и гответе 30 минути. Към края на готвенето добавете нарязани листа магданоз.

3. За карамелизирания лук нарежете останалите две глави лук на полумесеци. Разтопете маслото в дълбок тиган и добавете лука. Гответе на много слаб огън, докато лукът напълно омекне и придобие златистокафяв цвят. Накрая добавете прясно смляно индийско орехче. Разбъркайте.

4. Сервирайте яхнията от леща в дълбока чиния. Гарнирайте с карамелизиран лук и лъжица заквасена сметана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти