Хавайска купа Poke

Невероятно вкусна и здравословна

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

450 г филе от риба тон, сьомга или бяла риба

1 люта чушка

2 стръка пресен лук

корен джинджифил

2 скилидки чесън

1/2 лимон

1/2 ч.ч. соев сос

1 с.л. сусамово олио

2 с.л. нарязани листа кориандър

2 ч.л. запечени сусамови семена

кимчи

зеле

1 авокадо

3 листа водорасли нори

1 ч.ч. водорасли уакаме

едамаме

грах с уасаби

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа.

2. В купата, върху рибата, настържете фино скилидките чесън, лютата чушка, джинджифил и кората на 1/2 лимон. Добавете нарязания на много тънки кръгчета пресен лук. Добавете соевия сос, сусамовото олио и запечения сусам. Разбъркайте много добре и оставете сместа 30 минути да престои. Това е основата за купата poke.

3. Поставете листата нори на дъното на дълбока чиния*. Поставете в нея малко кимчи, малко нарязано на тънко зеле, предварително накиснати във вода, за да се рехидратират сушени водорасли уакаме, малко сурови гъби еноки. Поставете 2 с.л. от основата със сурова риба.

4. Обелете половин авокадо и го нарежете на тънки резени. Разтворете го като ветрило и го поставете в чинията. Добавете още едамаме, грах с уасаби.

* За основа на ястието може да използвате сварена киноа в съотношение 1:3 с вода, овкусена със сол и черен пипер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти