Говежда пържола

Със сос с уиски

3 от общо 3 гласа
Необходими продукти

2 с.л. зехтин

400 г говежди стек "Блек ангъс" (контрафиле)

25 г солено масло

4 глави лук шалот

1 малка връзка аспержи

100 г кафяви печурки

2 скилидки чесън

50 мл уиски

100 мл пълномаслена течна сметана

2 стръка естрагон

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Стековете трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и от двете страни.

Поставете ги върху силно загрята скара, плоча или грил-тиган. Печете 2 минути, след това завъртете пържолата на 90 градуса и печете още 2-3 минути. След това обърнете пържолата и печете 2 минути. Оставете месото да почине 5 минути.

Загрейте тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Поставете обелените и разрязани на половина глави лук. Отрежете твърдите краища на аспержите, след това ги разрежете на половина и поставете и тях в тигана. Добавете и нарязаните на едро гъби. Запържете ги докато покафенеят. Добавете обелените и нарязани на тънки филийки скилидки чесън. Разбъркайте. Сипете уискито и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете сметаната, маслото и листата естрагон. Разбъркайте и гответе 3-4 минути. Овкусете със сол, черен пипер и още една малка бучка масло.

По средата на чинията сипете зеленчуци със сос. Върху тях подредете парчета пържола.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти