Глазирани ребърца

Със сладки картофи

Глазирани ребърца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
около 700-800 г пресни свински ребърца
1 кг сладки (пресни) картофи
сол
пипер меланж
зехтин

За маринатата:
5 супени лъжици кетчуп
5-6 супени лъжици гъст готов барбекю сос
чили пипер на вкус
пипер меланж
сол на вкус
зехтин
риган
1 супена лъжица меласа
1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:
Нарежете ребърцата и ги мариновайте в дълбока купа с посочените продукти. Оставете ги да престоят, покрити с найлон, в хладилника - за минимум 5 часа, най-добре за цяла нощ.

След като ребърцата са готови, нарежете картофите, осолете ги, поръсете ги с пипер меланж, полейте ги със зехтин и ги разбъркайте.

По желание можете да сложите и прясна мащерка. Подредете върху тях маринованите ребърца. Печете ястието на 200 градуса до готовност (без да покривате с фолио), като поне 3-4 пъти намазвате ребрата с отделения сос по време на печенето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти