Гювеч с бекон и свинско

Поднесете с червено вино и сезонна салата

5 от общо 1 гласа
110 мин.
Необходими продукти

бекон - 150 грама 

свинско месо - 750 грама 

картофи - 300 грама

наденица пушена - 2 бр.

лук - 3 глави 

домати - 3 бр.

зеле - 1 бр.

гъби нарязани - 2 чаени чаши

доматено пюре - 3 с.л. 

червен пипер - 1 ч.л.

олио - 50 мл 

бяло вино - 100 милилитра 

зеленчуков бульон или вода - 2 кубчета 

магданоз - 5 стръка 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Тайната на вкусния гювеч е да го печете бавно, така че цялата течност да се изпари и ястието да остане на мазнина. Затова не бързайте, дайте му необходимото време, за да стане вкусът неповторим.

Можете да приготвите ястието в тава, както е в оригиналния вариант на рецептата на Mate Kitchen за гювеч с бекон и свинско, но можете и да го изпечете в глинен съд. Ще стане още по-вкусно. Поднесете го с червено вино и туршия или подходяща сезонна салата. Нещо люто също ще му дойде добре.

Макар гювечът да е достатъчно засищащ, няма как да минете без хляб, защото сосът настоява да потопите залък в него. Това определено не е рецепта за хора, които са се устремили към тънка талия.

Начин на приготвяне:

1. Затоплете олиото в дълбок тиган или тенджера и запържете нарязания на кубчета бекон. Извадете го и го сложете настрани.

2. В тенджера налейте чиста мазнина и сложете нарязаното на кубчета свинско. След като цветът му се промени и се позадуши, добавете нарязания на ситно лук.

3. След като лукът леко се задуши, добавете нарязаната на кръгчета наденица, доматеното пюре, червения пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и след това добавете виното.

4. След като алкохолът се изпари, добавете нарязаното на ивици зеле. Разбъркайте, оставете да се готви минута-две и сложете картофите, които предварително сте нарязали на кубчета, гъбите и настърганите домати. Накрая сложете и запържения бекон.

5. Разбъркайте всичко много добре и оставете да се задушава под капак. През това време разтворете кубчетата зеленчуков бульон в половин литър топла вода.

6. Прехвърлете цялото съдържание на тенджерата в дълбока тава за печене, налейте бульона и покрийте с алуминиево фолио.

7. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40-50 минути. След като това време изтече, отстранете фолиото и оставете за още 10 минути във фурната.

8. Разпределете топлия гювеч с бекон и свинско в чинии, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.

Внимание: Съдържа доматено пюре, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти