Фусилини ала Путанеска

Наситен и неустоим вкус

1 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

500 г фусилини

2 с.л. зехтин екстра върджин

1 глава лук

3 скилидки чесън

3 червени люти чушки

10 филенца маринована аншоа

1/4 ч.ч. бейби каперси

600 г нарязани домати от консерва

12 маслини каламата

1/2 ч.ч. листа босилек

сол и черен пипер

 

Допълнително:

пармезан

зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според указанията на пакета.

2. В голям тиган сипете зехтина и запържете в него нарязания на ситно лук за няколко минути. След това добавете нарязаните на ситно чесън и люти чушки, както и нарязаните филенца аншоа и маслини без костилки. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Добавете каперсите и доматите. Накъсайте листата босилек. Оставете соса да къкри до сгъстяване - около 10 минути.

3. Добавете сварената паста в тигана със соса заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре и сервирайте. Поръсете с фино настърган пармезан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти