Чушки с козе сирене

Вкусна тарта

Чушки с козе сирене
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Безспорно плънката на тази тарта е чудесна, но основата е по-интересният от двата елемента на ястието. Вместо класическото маслено в рецептата се използва вариант на пареното тесто, но без яйца, за да се избегне нежеланото в случая бухване.

Необходими продукти за 4 - 6 порции

за тестото:
100 г масло
1 с. л. зехтин
3 с. л. вода
½ ч. л. захар
½ ч. л. сол
220 г брашно

за пълнежа:
300 г червени, зелени и жълти чушки, нарязани на тънки ивици
2 с. л. зехтин
250 г козе сирене, настъргано
2 с. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън, пресована
2 яйца
2 с. л. босилек, нарязан
200 г чери домати, срязани на половини или обикновени, нарязани на кръгчета
морска сол на вкус

Начин на приготвяне

1. В тенджера се слагат да заврат маслото, зехтинът, водата, захарта и солта. Сипва се брашното и се бърка, докато стане на топка. Още горещо, тестото се разточва в кръг върху хартия за печене и се слага в тавичка. По стените трябва да има борд от поне 2 см. Слага се във фурна, загрята на 200˚ С, и се пече около 15 мин. или докато краищата леко се зачервят.

2. Чушките се слагат в сгорещения зехтин и се разбъркват 5-6 мин. на умерен огън, докато омекнат. Разпределят се върху тестената кора.

3. Сиренето се смесва със сметаната, чесъна, яйцата и босилека. Сипва се върху чушките и отгоре се подреждат доматчетата. Леко се намазват със зехтин и се поръсват с морска сол. Запича се 30 мин. на 160˚ С. Сервира се леко охладена.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Други рецепти:

Веган тарта
Тарта със смокини и домати
Тарт с червени плодове
Шоколадов тарт с касис

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти