Тарт с червени плодове

Ароматно, вкусно, изкушаващо!

Тарт с червени плодове
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

По света има неизброимо количество рецепти за превъзходни сладкиши, но тази комбинация от тънко маслено тесто, ванилов крем и леко желирани дъхави горски плодове е сред онези творби, които заслужават да стоят на най-висок пиедестал в сладкарството.

Необходими продукти за 4 порции:

За тестото:
1 ½ ч. ч. бяло брашно
½ ч. ч. царевично брашно
50 г филирани бадеми
1 щипка сол
6 с. л. захар
2 ч. л. бакпулвер
125 г масло
2 яйца

За крема:
2 жълтъка
3 с. л. захар
1 с. л. брашно
2 с. л. нишесте
500 мл прясно мляко
1 ч. л. ванилена захар
50 г студено масло

За плодовия слой:
600 г червени горски плодове
1 с. л. желатин
4 с. л. сладко от малини или ягоди
5-6 листа мента
2 с. л. ликьор от ягоди или друг

Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват двата вида брашно, бадемите, солта, захарта и бакпулверът. Слага се маслото и се стрива на трохи с брашнената смес. Яйцата се прибавят едно по едно, като се разбъркват с вилица, накрая тестото се събира на топка с ръце. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кръг с диаметър 32 см върху хартия за печене. Прехвърля се в намаслена форма за печене с диаметър 28 см. Оформя се ръбче. С вилица се набожда дъното на няколко места. Изпича се във фурна, загрята до 180° С за 15 - 20 мин. или докато краищата леко порозовеят. Охлажда се.

2. За крема жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се брашното и нишестето. Млякото се кипва и се налива на тънка струйка в яйчната смес при непрекъснато разбъркване. Кремът се слага на огъня и се разбърква до сгъстяване. Накрая се добавя маслото и се разбърква, докато се поеме. Сипва се в изпечената кора още горещ и се охлажда.

3. Желатинът се разбърква с 3 с. л. студена вода и се оставя за 10 мин. да набъбне. Плодовете се разбъркват със сладкото, ментата и ликьора. Желатинът се стопява на водна баня или в микровълнова фурна, без да завира. Добавя се горещ към плодовете и сместа се сипва върху сладкиша. Охлажда се, докато се втвърди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти