Чеснов хотдог

Бърза, лесна и вкусна рецепта

5 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

кренвирши - 2 бр

багети - 2 бр 

кашкавал - 50 гр  

масло - 25 гр 

чесън - 2 скилидки 

магданоз - 2 стръка  

Ако се чудите какво да си направите за хапване тази вечер, от Mate Kitchen предлагат този чеснов хотдог. Бърза, лесна и вкусна рецепта, която е доказателство за гениалността на простичките неща. В случая – масло, смесено с накълцан чесън и пресен магданоз. Добавката, която издига обикновената запечена питка с кренвирш и кашкавал от нещо за хапване на крак и набързо до вечеря. С няколко вида сос за топене, може би бърза, непретенциозна салата и задължително чаша студена бира. Може и да е повече от една.

Продуктите не са нищо особено – багети, кренвирши, кашкавал. Хлебчетата са изцяло по ваш вкус. Ние ползвахме пълнозърнести с поръска. Стават чудесни, когато семената се запекат. Няма да сбъркате и ако вземете чабати, но тогава външният вид ще избяга малко от традиционната представа за хотдог.

Можете да запазите трика с чесновото масло и за други рецепти, предлагат от Mate Kitchen. Пробвайте например да си изпечете пърленки и още горещи да ги намажете с него. Ухаят божествено и са невъобразимо вкусни. То е чудесна основа за брускети. Дори съвсем обикновените препечени филийки се преобразяват, когато ги намажете с него. Важно е само след това да си останете вкъщи – заради чесновия дъх.

Начин на приготвяне:

1. Накълцайте скилидките чесън и магданоза и ги смесете. Оставете маслото да се размекне на стайна температура или го пуснете за няколко секунди в микровълновата фурна. Сложете при него чесново-магданозената смес и разбъркайте добре.

2. Разрежете багетите през средата по дължина, но не до края. Разтворете ги и ги намажете обилно с чесновото масло.

3. Разрежете кренвиршите по дължина и ги сложете в багетите. Разпределете отгоре кашкавала и прехвърлете хотдозите в тавичка, покрита с хартия за печене.

4. Печете ги на 200 градуса за няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и се зачерви леко. Поднесете ги веднага.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: може да съдържа глутен

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти