Бързо ястие с чушки

Канапе за 30 минути

Бързо ястие с чушки
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 франзела
2 скилидки чесън
2–3 с. л. олио
6–7 стерилизирани
червени чушки
30 г орехови ядки
100 г сирене тип дунавия
200 г цедено кисело мляко
магданоз за украса
олио за намазване

за салатата:

2–3 домата
2 скилидки чесън
сол на вкус

за босилковия винегрет:

6 с. л. олио
2 с. л. винен оцет
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. сол
1 щипка захар

Начин на приготвяне:

1. Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1 пръст, които се нареждат в намазана с олио тава. Пекат се по около 5 минути от всяка страна в загрята до 220 градуса фурна.

2. Ореховите ядки се запържват за около 30–40 секунди в предварително загрятото олио. В същата мазнина за кратко се запържва и чесънът, нарязан на филийки.

3. Ореховите ядки и чесънът се смилат в блендер или се счукват. Добавят се сиренето и киселото мляко и всичко се пасира около 2–3 минути.

4. Чушките се нарязват на ивички, а една част от тях се отделя за салатата. Изпечените филийки се намазват с млечния пастет, поръсват се с наситнен магданоз и отгоре се поставят ивичките чушки.

5. В подходяща купа се наливат олиото и оцетът за босилковия винегрет, добавят се наситнените листа босилек, посолява се, слага се захарта и хубаво се разбърква.

6. Доматите се нарязват на кубчета и заедно с отделените ивички чушки се поставят в салатиера. Прибавят се чесънът, нарязан наситно, посолява се и се полива с босилковия винегрет. Канапето се сервира със салатата.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти