Създадено за Maggi

Бургер с пилешко месо и бургер сос

Сервирайте с пържени картофки, за да е пълно угощението

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти

За месото

пилешко филе - 600 гр 

кисело мляко - 400 гр 

майонеза - 2 с.л. 

червен пипер - 2 ч.л. 

чесън на прах - 1/2 ч.л. 

лимони - 1 бр.

За панировката

галета - 200 гр 

червен пипер - 2 с.л. 

бакпулвер - 1 ч.л.

чесън на прах - 1 ч.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

За гарниране

питки - 4 бр.

салата айсберг - 1/2 бр.

домати - 2 бр.

червен лук - 1 малка глава

бургер сос Maggi на вкус

Да се поизцапаме, а – с голям и сочен бургер с пилешко, хрупкави пресни зеленчуци и специален сос! И бяла питка и студена бира, а защо не и пържени картофки, за да е пълно угощението. Никакви вилици и ножове – само с ръце, защото така винаги е по-вкусно. Лесно е да си го приготвите вкъщи и не изисква нито специално оборудване, нито невъзможни продукти. Трябва само да следвате стъпките, описани в рецептата.

Нещо, което не сме посочили, но ще видите във видеото – преди да оваляте месото за бургера в галета, не отстранявайте полепналата по него марината. Тя ще го овкуси и по време на печенето, а майонезата ще го направи сочно и апетитно.

В списъка с продукти за гарниране на бургера сме предвидили само пресни зеленчуци – домати, червен лук, салата айсберг. Сосът е само един – специалният бургер сос с майонеза на Maggi. Той обаче е напълно достатъчен, защото в него, освен майонеза Maggi, има и кисели краставички, доматена паста, маринован лук и горчица. Всичко в една перфектна хапка, без да се разпада, преди още да е стигнало да устата. Съвсем целенасочено не сме посочили точно количество. Сложете колкото ви хареса на вас.

Освен за бургери, сосът е подходящ и за салати, както и като добавка съм сандвичи и принцеси.

По желание може да запечете питките за вашия бургер с пилешко и, докато са още топли, да сложите върху тях парче сирене чедър. То ще се разтопи и ще залепне за питката и за добавките, така че да не се плъзнат, когато отхапете. Отделно запеченият хляб ще обогати вкуса на бургера.

Начин на приготвяне:

За месото

1. В купа сложете киселото мляко, майонезата, лимоновия сок, чесъна на прах, червения пипер и сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

2. Нарежете пилешките гърди на еднакви ивици, поставете ги в маринатата, покрийте с домакинско фолио и сложете в хладилника за 3-4 часа.

За панировката

1. В купа смесете галетата, чесъна на прах, червения пипер, бакпулвера, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре, изсипете в чиния и оваляйте пилешките филета, които предварително сте извадили от маринатата.

2. Сложете панираните парчета месо в тава, покрита с хартия за печене и печете на 180 градуса до златист загар около 25-30 минути.

3. След като филенцата са готови, ги извадете в чиния и започнете да подреждате бургера.

За гарниране

1. Срежете питката, поставете салата айсберг, червен лук, домати, 2-3 пилешки филенца, залейте с бургер сос Maggi и завършете с горната половина на питката.

Внимание: Съдържа кисело мляко и майонеза, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти