Букатини с кюфтенца

Вкусно италианско вдъхновение за цялото семейство

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

За соса:

100 г масло

50 мл зехтин

500 г чери домати

2 скилидки чесън

2 стръка мащерка

 

За кюфтенцата:

500 г сурова свинска наденица

1 ч.л. едър лют червен пипер

2 ч.л. семена от фенел

1 яйце

50 г хлебни трохи

1 ч.л. зехтин

олио

 

350 г букатини

шепа листа босилек

настърган пармезан

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За кюфтенцата обелете наденицата и сложете каймата в купа. Добавете хлебните трохи, лютия червен пипер, семената от фенел, яйцето и зехтина. Омесете всичко много добре, с ръце. Оформете малко по-големи от орех кюфтенца.

2. Загрейте 1-2 с.л. олио в тиган и изпържете кюфтенцата от всички страни, за 10-15 минути. Извадете кюфтенцата в чиния.

3. Сварете букатини или спагети в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете, като запазите 1 черпак от водата от варенето.

4. За доматения сос разрежете на половинки половината чери домати, а останалите оставете цели, както са на клонка. В тиган загрейте зехтина и разтопете маслото. Пуснете целите стръкове мащерка и нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Щом доматите омекнат, намалете силата на огъня и гответе 15-20 минути. Намачкайте сготвените домати, добавете водата от варенето, а след това изсипете кюфтенцата в соса. Разбъркайте, за да попият добре кюфтенцата соса. Избутайте кюфтенцата  с доматения сос в едната половина натигана, а в другата сипете спагетите. Поръсете с половината листа босилек и с настърган пармезан. Разбъркайте. След това смесете букатините с кюфтенцата и соса.

5. Сервирайте букатини с кюфтенца в дълбоки чинии, като поръсите с малко настърган пармезан и няколко листа босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти