Борта с рибни пръчици

Хрупкаво, пикантно и екзотично

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

За маринования лук:

1/2 глава червен лук

червен винен оцет

 

За бортата:

12 замразени рибни пръчици

3 с.л. студено пресовано рапично олио

2 глави лук (300 г)

2 червени люти чушки

1 с.л. настърган корен джинджифил

2 скилидки чесън

2 с.л. английска горчица

2 ч.л. едра морска сол

125 г бейби спанак

1 лайм, сок

3 с.л. нарязани листа кориандър

Начин на приготвяне:

1. За маринования лук нарежете лука на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Покрийте ги с червен винен оцет или лимонов сок. Притиснете добре, за да е покрит лукът с киселина. Поставете капак или чиния върху купата и оставете настрана за най-малко 2 часа, най-добре за 24 часа.

2. Подредете рибните пръчици в тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор 20-25 минути, т.е. повече отколкото е указано на пакета.

3. В голям тиган загрейте рапичното олио и запържете в продължение на 20 минути в него нарязания на тънки полумесеци лук, на умерен огън, докато омекне и стане златист. Разбърквайте регулярно.

4. Добавете нарязаните на тънки кръгчета люти чушки и гответе 3 минути, като разбърквате от време на време. Добавете фино настърганите джинджифил и обелени скилидки чесън. Гответе 2 минути с разбъркване. Добавете горчицата и солта и разбъркайте. Накрая добавете листата спанак. Оставете ги да се свият за 2-3 минути. Разбъркайте. Изтискайте сока на лайма. Разбъркайте.

5. Накъсайте на парченца рибните пръчици в тавата. Добавете ги в тигана и продължете да ги накъсвате. Пресипете в голяма чиния и поръсете с нарязаните на едро листа кориандър. Поръсете с полумесеците маринован лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти