Бяла каша с пилешко месо

Гъста и с повече чесън

4.5 от общо 2 гласа
70 мин.
Необходими продукти

пилешки бутчета - 2 броя  

брашно - 4 с.л.  

пилешки бульон - 2,5 ч.ч.  

чесън - 2 скилидки  

масло - 50 гр 

олио - 50 мл  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Каша с пилешко месо, но бяла, гъста и с повечко чесънче. О, и задължително да е направена с пилешки бульон, а не с вода. Съвършенството понякога приема много простичка форма и това ястие го доказва за пореден път. По-скромно е от фрикасето, на което се прави застройка с жълтъци и кисело мляко, но не му отстъпва по вкус, обещават от Mate Kitchen

Ние направихме бялата каша с пилешко с месо от бутчетата. Можете да ползвате и филе, както и всяка друга част на пилето. Тази рецепта е решение за сварено пилешко, което ви е останало от друго готвене и не сте му намерили приложение. Само гледайте да не пускате кожа в кашата, защото не е вкусно и естетическият елемент се губи. Или казано с други думи, изглежда зле в чинията.

Съветът на специалистите от Mate Kitchen е, когато си правите каша с пилешко или фрикасе, е да смесите повече масло и по-малко олио. Ако готвите само с олио, тези две ястия стават тежки. Маслото придава мекота и плътност, освен това обогатява вкуса. Черният пипер е единствената подправка, друго просто не е необходимо и гарантирано ще развали вкуса. Ако обичате лютичкото, може да си ръснете счукани сухи чушлета в чинията. Става великолепно. Вземете си лъжица и мек хляб и се насладете на всяка хапка.

Единствената ни препоръка е да внимавате да не прегорите чесъна. По-добре да го сложите по-късно, отколкото да подраните, той да се препържи и да развали цялото ястие.

Начин на приготвяне: 

1. Сварете месото до готовност. Щом е готово, го извадете в чиния да изстине, а бульона прецедете и запазете.

2. Сложете маслото и олиото в тенджерка и щом се сгорещят, сипете брашното, като бъркате непрекъснато. Добавете и счукания чесън.

3. Запържете брашното за 1-2 минути и налейте бульона от месото. Бъркайте непрекъснато докато стане гладка каша. Ако е твърде гъста, налейте още бульон или вода.

4. Оставете кашата да поври за 4-5 минути. След това добавете накъсаното пилешко месо, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

5. Оставете на котлона за още минута-две и оттеглете. Поднесете кашата топла.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти