Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофи

Крехко и апетитно

3 от общо 10 гласа
420 мин.
Необходими продукти

1 кг телешки бузи

2 скилидки чесън

2 глави лук

2 стръка мащерка

2 дафинови листа

1 ч.л. черен пипер на зърна

500–700 мл телешки бульон

500 мл тъмен ейл (бира)

сол и черен пипер на вкус

брашно за овалване

3-4 с.л. олио за пържене

 

За картофите:

800 г дребни пресни картофи

100 г краве масло

2 стръка розмарин

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете бузите от ципите. Нарежете месото на едри парчета.

2. Овкусете със сол и черен пипер и оваляйте в брашно.

3. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна - на едро.

4. Запържете месото в мултикукър или в тенджера до златисто.

5. В същия съд прибавете лука и чесъна, мащерката, дафиновите листа, зърната черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте и оставете и зеленчуците да се запържат до златисто.

6. Налейте бульона и бирата. Гответе в мултикукър на ниска температура за 6 часа или в тенджера около 8 часа.

7. Сварете добре измитите и необелени картофи в подсолена вода.

8. Извадете ги и ги сложете в намазана с масло тава, като ги смачквате леко. Върху всеки картоф поставете по малко масло, поръсете с розмарин и сол и запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто за 30 минути.

9. Поднесете месото с картофите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти