Необходими продукти:
500 г смляно месо (смес от свинско и телешко)
250 г тиквички (1 бр. средна по размер)
1 малка глава кромид лук
6-7 стръка пресен копър
6-7 стръка пресен магданоз
1/2 чаена лъжичка кимион
1/4 чаена лъжичка сминдух
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка дижонска горчица (по желание)
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичката, подсушаваме я и я настъргваме на едро ренде. Посоляваме я и я оставяме да престои 30-40 минути. Изстискваме тиквичката с ръце, за да отцедим максимално количество вода. Към нея прибавяме каймата, нарязаните на ситно лук, копър и магданоз.
Овкусяваме с подправките, горчицата и объркваме добре. Прибираме сместа в хладилника поне за 2-3 часа, за да се комбинират добре вкусовете.
Оформяме кюфтета и ги подреждаме в застлана с хартия за печене тава. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15-20 минути. Поднасяме месото с гарнитура от пресни зеленчуци.
Ароматни кюфтенца
Вкуснотии в края на работната седмица
15217