Ароматна пъстърва

С лешници

Ароматна пъстърва
Снимка: vremezagotvene.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
2 филета от пъстърва
100-150 мл олио
1 с.л. лешниково олио

За панировката:
70 г грис
70 г пармезан на прах
щипка сол
щипка черен пипер
60 г лешници
1 яйце

За винегрета:
50 мл зехтин
2 щипки сол
щипка черен пипер
15 гр пармезан
1 скилидка чесън
1 с.л. светъл оцет
1 ч.л. мед
1 ч.л. лешниково олио
стръкчета магданоз
малка суха люта чушка по желание

Начин на приготвяне:
Разрежете филетата на две по диагонал. Подсушете ги с домакинска хартия. Запечете лешниците на сух тиган. Смелете ги в блендер.

В купичка смесете продуктите за панировката - гриса, пармезана, лешниците, солта и черния пипер. Разбийте яйцето. Сложете на котлона да загрява тиган със 100-150 мл олио и 1 с.л. лешниково олио.

Потапяйте филетата в яйцето и оваляйте в панировката. Изпържете ги първо с кожата надолу, като обръщате често. Отцедете ги върху домакинска хартия. Пасирайте продуктите за винегрета. Сервирайте рибата, поръсена с винегрета. Украсете с пармезан и зелен лимон.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти