Апетитна пица

С домашно тесто

Апетитна пица
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за тестото:
450 г брашно (смес елда и тип 500)
2 ч.л. захар
1 и 1/3 ч.л. сол
7 г суха мая
1 и 1/2 с.л. зехтин
1 и 1/4 ч.ч. хладка вода (1 ч.ч. = 180 мл)

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в дълбока купа. В средата се прави кладенче, в което се изсипват всички съставки. Замесва се тесто върху набрашнен плот до гладкост и еластичност. Оставя се в намазнена купа, за да втаса около 1 час или докато удвои обема си.

Тестото може да се използва веднага обаче може да се остави да втасва и в хладилника. За тази цел покрийте купата с фолио за свежо съхранение. По този начин тестото може да издържи 3 дни. Можете и да го замразите за около месец. В този случай го извадете поне 4 часа преди употреба от камерата.

Необходими продукти за плънката:
1 глава лук, нарязана на шайби
1 сварено яйце
200 г мариновани гъби
1 домат
листа пресен босилек
1/3 връзка магданоз
50 г пармезан или кашкавал
50 г пушен свински бут, нарязан на тънки филии
едрозърнеста горчица
маслини

Начин на приготвяне на пицата:
Тестото се разточва на тънка кора, поставя се в добре намазнена тава, като отстрани се оставя малък борд. Излишното се добавя към остатъка от тестото. Кората се намазва с едрозърнеста горчица.

Доматът се нарязва на малки кубчета, смесва се с пресните подправки и се оставя да се изцеди около 30 минути. Това може да се направи, докато тестото втасва.

Върху блата се подреждат лукът, гъбите, месото, доматите, накрая настърган пармезан и маслини. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти