Агнешко магданозлия с ориз

Ще стигне за всички вкъщи

5 от общо 1 гласа
180 мин.
Необходими продукти

1 кг агнешко месо от плешка

1 връзка пресен лук

1 връзка пресен чесън

2 връзки магданоз

100 г глава целина

1/2 връзка джоджен

1 ч.ч. ориз (200 г)

1 ч.ч. бяло вино

80 г краве масло

1 лимон

1 с.л. червен пипер

1 с.л. брашно

сол на вкус

 

За гарниране:

200 г цедено кисело мляко

2 с.л. сок от лимон

1 скилидка чесън

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на кубчета. Наситнете пресните лук и чесън, дръжките от магданоза и листенцата от 2-3 стръка джоджен, а целината нарежете на дребни кубчета.

2. В тенджера загрейте маслото и запържете месото до карамелено. Добавете целината, лука, чесъна, джоджена и дръжките от магданоз, посолете и оставете и те да се запържат леко.

3. Изсипете брашното и червен пипер, разбъркайте и налейте виното, както и 500 мл гореща вода. Гответе под капак на умерен огън, докато месото омекне – около 2 часа.

4. Добавете измития ориз и налейте 500 мл вода. Гответе, докато оризът се свари.

5. Махнете от котлона и прибавете наситнените листенца магданоз и останалия джоджен, както и сока от лимона.

6. Сервирайте ястието с мляко, смесено с капки лимонов сок, и чесън, стрит на паста с малко сол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти