Наденица със сладко-кисел сос

Наденица със сладко-кисел сос

1 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

- македонска наденица КЕН - 4 бр - 15.36 лв

- сладко-кисел сос - 150 мл - 4.11 лв

Македонска наденица КЕН със сладко-кисел сос може би ще е изненада за много от вас. Твърде смел фюжън – българско и китайско не просто в една чиния, а в една хапка. Ето че е възможно, а е и много вкусно, което е по-важното. В готвенето граници няма и тази рецепта ще ви го докаже.

Сладко-киселият сос е много подходяща добавка за месо, особено ако е по-мазно, защото много добре успява да го балансира. Тайната е в неговия състав – сурова тръстикова захар или мед, бял оризов оцет, соев сос и подправки като джинджифил и чесън. Често се добавя и малко сок от ананас.

С него може да приготвите и зеленчуци, риба и морски дарове, а ние успешно го съчетахме с македонска наденица КЕН. Вкусовата комбинация е изненадващо апетитна. От една страна, имаме подправките, които са характерни за нашенската наденица. От друга – азиатските сладко-кисели нотки. Нарежете наденицата на тънки парчета, за да може да се сготви добре отвътре. Проявете търпение и я изпечете до червен загар, това са само няколко минутки повече. Така ще дадете възможност на соса да попие в нея още по-добре и ще можете да се насладите на наистина уникална вкуснотия. Веднага, докато е още гореща, със салата в азиатски стил – оризово фиде, кълнове, краставица, моркови, чесън, китайски гъби. Вие ще подберете вкусовете, които ви допадат.

По желание към сладко-киселия сос може да добавите и лют пипер на люспи. Обещаваме ви, че ще останете доволни.

Кой каза, че Македонска наденица КЕН със сладко-кисел сос е невъзможна кулинарна двойка!

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

  1.  Нарежете наденицата на парчета с дебелина около 1,5 см.
  2.  Сложете ги в купа, залейте със сладко-киселия сос и разбъркайте добре.
  3.  Подредете парчетата наденица върху загрятото барбекю и печете до златист загар от всяка страна. Подредете в подходяща чиния и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти