Котлети от уаху с лайм и джинджифил

Вкусна екзотика

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 котлета от риба уаху или треска х 120 г (с кост по средата)

1 ч.л. сусамово олио

80 мл зехтин

2 скилидки чесън

4 см корен от джинджифил

1/2 връзка пресен лук

2 стръка кориандър, с корени

2 лайма, сок

1 с.л. мед

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За соса настържете фино обелените скилидки чесън и джинджифил в тенджерка. Настържете фино и кората на 1/2 лайм. Добавете нарязаните на кръгчета стръкове пресен лук, без тъмнозелената част.  Добавете нарязаните на ситно корени и стръкове кориандър, зехтина и сусамово олио. Разбъркайте и поставете на слаб огън за 3 минути. Сместа не трябва да завира, мазнината трябва се загрее до телесна температура.

2. Дръпнете соса от котлона и изтискайте сока на 1 лайм. Добавете меда и щипка сол. Разбъркайте.

3. Поръсете малко от мазнината от соса върху котлетите. Поръсете ги с повече черен пипер и по-малко сол. Поставете ги върху добре загрят грил-тиган или скара. Печете по 2 минути от всяка страна.

4. Нарежете листата кориандър и ги добавете в соса. Сервирайте рибните котлети върху основа от варен ориз, обилно поляти със сос от лайм и джинджифил. Поръсете със сок от лайм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти