Десерт с аромат на ананас и кокос

Трайфъл „Пиня колада“

1 от общо 6 гласа

Необходими продукти:

12 бишкоти
1 консерва ананас на кубчета (400 г)
за крема:
400 мл кокосово мляко (1 консерва)
100 г захар
4 жълтъка
1 пакетче захар с аромат на ром
1 1/2 с. л. царевично нишесте
за гарниране:
150 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
кокосов чипс за поръсване
листа мента за украса

Начин на приготвяне:

Кокосовото мляко и захарта се загряват. 

Жълтъците се разбиват с нишестето, ароматната захар и 50 мл вода. 

На тънка струйка и при постоянно бъркане в тях се налива горещото мляко.

След това сместа се загрява на умерен огън, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади. 

Бишкотите се натрошават. Част от тях се подреждат на дъното на 4 чаши. 

Сипва се малко от ананасовия сок, за да се напоят, след това се слагат плодовете, после крем, пак бишкоти, сок, плодове и накрая крем. Охлажда се. 

Сметаната се разбива с ваниловата захар. 

Кокосовият чипс се запича на сух тиган. 

Преди сервиране десертът се гарнира със сметаната, кокосов чипс и листа мента.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти