Хляб с грис от твърда пшеница

Пухкав и с изкушаващо хрупкава коричка

Хляб с грис от твърда пшеница
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

450 г брашно
250 г грис от твърда пшеница
7 г суха мая
1 с. л. сол
30 мл зехтин
1 с. л. захар

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в 350 мл топла вода, заедно със захарта. Смесете брашното със солта и гриса от твърда пшеница. 

Оформете кладенче. В него налейте шупналата мая и зехтина. Замесете меко и еластично тесто. 

Прехвърлете го в намазнена купа. Покрийте го и го оставете да втаса. Оформете тестото на хляб. Покрийте кръгъл панер с памучна кърпа, поръсете я с брашно и поставете вътре тестото. Покрийте го с кърпата и го оставете да втаса.

Сложете във фурната камък за пица и я включете на 220 градуса с вентилатор. На дъното ѝ сложете голям камък. По повърхността на хляба направете прорези. 

Сложете го върху добре сгорещения камък за пица във фурната. Напръскайте с вода камъкът на дъното, за да се образува пара. Печете хляба около 25 минути. 

Други рецепти:

Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб
Да си направим хляб със семена
Три индийски хляба от едно тесто

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти