Френска селска торта

Френска селска торта

5 от общо 1 гласа
150 мин.
Необходими продукти

За блатовете:

яйца - 1 бр - 0.67 лв

мед - 2 с.л. - 0.41 лв

брашно - 450 гр - 1.01 лв

захар - 150 гр - 0.40 лв

прясно мляко - 200 мл - 0.58 лв

масло - 50 гр - 1.32 лв

сода бикарбонат - 1 ч.л. - 0.01 лв

бакпулвер - 1 ч.л.

 

За крема:

заквасена сметана - 1,2 кг - 21.16 лв

захар - 70 гр - 0.19 лв

сладко от боровинки - 300 гр - 4.39 лв

И вие ли обичате френска селска торта? Тънки блатове с деликатен меден вкус, лек крем, не прекалено сладка – можете да изядете голямо парче и няма да ви дотежи. Няма да изпитате и чувство за вина за талията си. За разлика от повечето торти, можете да си я хапнете за десерт, без да ви се прииска след това да се оттеглите на дивана и да храносмилате дълго. А знаехте ли колко лесно се приготвя?

Рецептата за френска селска торта е пред вас за следващия път, когато имате повод да почерпите. А можете да запретнете ръкави още сега, защото този изкусителен десерт е повод сам по себе си. Освен лесно, се прави и бързо именно защото блатовете са тънки. Изпичането им отнема броени минути. Кремът? Той е просто леко подсладена заквасена сметана. Няма варене, няма охлаждане, няма разбиване – наистина е лесно и става за броени минути. Изгледайте видеото и ще се уверите сами.

Ако се притеснявате, че вашата френска селска торта няма да остане стабилна, можете да я подредите във форма с подвижно дъно и да я покриете с трохичките натрошен блат на следващия ден, след като е стегнала.

След като вашата торта е готова, си направете чашка кафе или капучино, отрежете си парче в елегантна чинийка и се насладете на мига.

Животът е прекрасен, нали! Особено когато умеем сами да си създаваме красиви моменти и да оценяваме малките удоволствия.

За блатовете:

1. В купа разбийте яйцето заедно със захарта. Когато се получи бял крем, добавете мекото масло и продължете да бъркате с миксера докато се усвои напълно.

2. Към сместа налейте млякото на тънка струйка. След като и то се усвои, прибавете содата и бакпулвера, а след това и меда и продължете да бъркате.

3. Изсипете сместа в тенджера и я сложете на котлона на умерена температура. Варете докато придобие карамелен цвят.

4. Свалете от котлона, оставете леко да се охлади и започнете постепенно да добавяте брашното. Трябва да се получи меко тесто.

5. Премесете тестото върху набрашнения плот и го разделете на 7 равни части. Оформете топки.

6. Разточете всяка топка върху хартия за печене на много тънка кора. Премерете с ринга на тортата.

7. Сложете блата в подходяща тава и го изпечете на 160 градуса до лек златист загар. Извадете, отделете хартията и оставете блата да изстине. След това с помощта на ринга за торта и ножица или нож го изрежете в правилна форма, а изрезките запазете.

8. Положете първия блат в чиния или поставка, намажете със сметана и разпределете равномерно навсякъде. След това намажете и от боровинковото сладко и покрийте със следващия блат. Продължете по същия начин до изчерпване на количествата. С останалия крем залейте тортата от всички страни.

9. Смелете или натрошете изрезките от блатовете до желаната от вас големина. С тях покрийте тортата от всички страни, след което я приберете в хладилника за една нощ.

За крема:

1. Разбъркайте заквасената сметана със захарта.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа заквасена сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти