Вкусни лимонови сладки

С претенции за бонбони

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
160 грама брашно, от което 2 супени лъжици са за тестото
3 лимона, от които ще ползваме и корите и сока
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша пудра захар, като 3/4 от нея са за глазурата
½ чаена чаша масло
2 яйца
½ чаена лъжичка сода за хляб

Начин на приготвяне:

За тази рецепта е важно да разпределите продуктите за трите отделни елемента на лимоновите бонбончета - коричката, тестото и глазурата.

Започваме, като настържем кората на трите лимона и ги изцедим. След това се захващаме с приготвянето на масленото тесто или коричката.

Изсипем брашното, но не цялото, оставяме си две супени лъжици от него. Добавяме една четвърт от чашата пудра захар, половината лимонови корички и цялото масло, като е хубаво то да e на стайна температура.

Продължаваме като комбинираме съставките хубаво с ръце. Целта ни е да се получи много гъсто ронливо тесто. Готовото тесто изсипваме в тавичка за печене и го разстиламе и пресоваме хубаво, така, че да покрие цялото дъно. Накрая използвахме чаша за сок, с която го пресовахме, защото нямаме толкова малка точилка. Пъхаме във фурната, докато не хване златиста коричка.

В това време приготвяме тестото, което е за пълнеж. В купа добавяме цялата чаша кристална захар, содата, двете супени лъжици брашно, които ни останаха от коричката, другата половина от лимоновите корички и двете яйца.

Започваме да бъркаме и добавяме почти целия лимонов сок, оставяме си 1-2 супени лъжици за глазурата. Тестото се разбърква, докато съставките не се смесят добре, а след това го изсипваме върху масленото тесто, което трябва да е хванало златна коричка. Пъхаме тавичката отново във фурната и печем до златиста коричка (около 25 минути).

Докато се пече, правим и глазурата. В купичка добавяме останалия ни лимонов сок, който трябва да е около 1-2 супени лъжици и останалата част от пудрата захар - 3/4 чаша. Бъркаме, докато се смесят добре.

Когато и пълнежното тестото е готово, му изсипваме глазурата и я разпределяме равномерно. Оставяме да стегне хубаво, поне 3 часа.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Бисквитени бонбони

Шоколадови бонбони за вегани

Здравословни шоколадови бонбони

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти