Ванилови сладки

Ухаещи и топящи се в устата

Ванилови сладки
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

150 г брашно
70 г нишесте - царевично, пшенично
70 г пудра захар
80 г смлени орехи
150 г краве масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)
200 г пудра захар + ванилия (за овалване)

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи.

Отгоре нарязваме на маслото на кубчета и прибавяме жълтъците. Замесваме сместа, докато тестото стане гладко.

Оставяме тестото за една вечер или поне 3-4 часа в хладилника да стегне.

На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина кръгове, които правим на пръчици 6-7 см, с дебелина около 1 см и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С).

Печем върху застлана с хартия за печене тане, на 180 градуса до порозовяване. Още докато са горещи, ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия. 

Вижте още сладки предложения:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти