Трислоен шоколадов мус

Неустоим и красив десерт

2.5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За декорация:

50 г натурален шоколад

За трите вида шоколадов мус:

300 мл течна сметана (35% масленост) (А)

30 мл пълномаслено прясно мляко

42 мл течна сметана (35% масленост) (Б)

6 жълтъка

60 г фина захар

90 г натурален шоколад, чипс

98 г млечен шоколад, чипс

102 г бял шоколад, чипс

За крем Шантили:

150 мл течна сметана

30 г фина захар

1/2 ч.л. ванилова паста

Начин на приготвяне:

1. Нарежете шоколада за декорация на чашите и го сложете в пластмасова купа. Поставете го в микровълнова фурна за 30 секунди, докато 50% от него се разтопи, а другите 50% все още не са разтопени. Разбъркайте енергично докато целия шоколад се разтопи и стане гладък и лъскав. Ако все още има парченца шоколад, нагрейте купата със сешоар, за да се разтопи и разбъркайте отново.

2. Пресипете разтопения шоколад във фунийка от хартия за печене и отрежете края ѝ тънко. Вземете 6 високи стъклени чаши и по ръба на всяка чаша шприцовайте линия с капчици. Тръснете чашите, за да се разтекат капчиците повече. Оставете на стайна температура за 5 минути.

3. Сипете 300 г течна сметана (А) в купа и разбийте с помощта на миксер, до 75% плътност. Охладете в хладилник.

4. За трите шоколадови муса направете крем Англез. За целта сипете течната сметана (Б) в касерола заедно с прясното мляко и загрейте до кипване на слаб огън. В купа разбийте добре жълтъците със захарта. Добавете горещата сметана на тънка струйка към жълтъците, като разбърквате постоянно и енергично. Върнете сместа в касеролата и гответе на слаб огън, до достигане на 75 градуса.

5. В три различни купи сипете различните видове шоколадов чипс - натурален, млечен и бял. Разпределете горещия крем на три равни части, в трите купи. Разбъркайте всеки вид шоколад, докато той се разтопи. След това разпределете по равно охладената бита сметана и разбъркайте.

6. Пресипете шоколадовия мус от натурален шоколад в пош с гладък накрайник и направете 4-5-сантиметров слой на дъното на чашите. Поставете в хладилник за 20 минути. Пресипете млечния шоколадов мус в пош и направете втори слой в чашите. поставете в хладилник за 20 минути. Пресипете белия шоколадов мус в пош и напревете третия, последен слой. Поставете в хладилник за 20 минути.

7. За крем Шантили сипете сметаната, захарта и ваниловата паста в купа и разбийте с помощта на миксер, докато сместа може да се задържа върху бъркалката. Пресипете в пош с назъбен накрайник. Шприцовайте топка крем върху охрадените слоеве шоколадов мус. Поставете десерта в хладилник за 4 часа преди да го поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти