Торта „Павлова“ с малини

Вкусна френска рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

200 г белтъци
400 г захар
5 г винен оцет
10 г царевично нишесте
700 г сладкарска сметана, 35% масленост
300 г малини (къпини)

Начин на приготвяне:

Поставете белтъците в купата на миксера. Започнете да биете на средна скорост, докато сместа не стане бяла и пенеста. Лъжичка по лъжичка добавяйте захарта. Когато сложите цялата захар, започнете да бъркате на висока скорост.

Щом сместа се сгъсти, намелете скоростта и добавете оцета и царевичното нишесте. Те ще помогнат сърцевината на „Павлова“ да стане кремообразна и еластична.

Отново увеличете скоростта и бъркайте, докато сместа не стане стегната и блестяща.

Напълнете сладкарски пош със сместа и поставете накрайника 1A. Застелете тавата с хартия за печене. Направете 12 диска и 12 „капачета“. Печете на 100 градуса около 90 минути. Оставете ги във фурната, докато хубаво изстинат. Не отваряйте вратата през първите 15 минути.

Когато целувките са добре изсъхнали, разбийте сметаната до получаването на твърда пяна.

Върху основата, която направихте, с лъжица поставете от сметаната, после подредете отгоре малини и захлупете с капачето.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти