Торта „Дакоаз“ с горски плодове

Неустоим десерт

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

225 г белтъци

щипка крем тартар

130 г захар

80 г бадемово брашно

80 г лешниково брашно

125 г пудра захар

80 г брашно

50 г ягоди

100 г малини

40 г къпини или боровинки

1/2 ч.л. ванилова паста

40 г захар

Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците с крем тартара с помощта на миксер. Щом белтъците достигнат до средна плътност, започнете да добавяте захарта постепенно, при непрекъснато разбиване. Разбивайте до получаването на белтъчен сняг с връхчета.

2. Пресейте трите вида брашно и пудрата захар. Добавете сухите съставки към белтъчната смеса на порции, като разбивате внимателно, с помощта на шпатула.

3. Почистените и измити горски плодове поставете в тенджерка. Добавете захарат и ваниловата паста. Разбъркайте и гответе на умерен огън, докато сместа заври. След 2 минути дръпнете от огъня.

4. Напръскайте със спрей с олио стените и дъното на форма с пружина (диаметър 18 см, висомина 4,5 см). Поставете хартия за печене на дъното на формата, както и по стените. С помощта на пош или директно напълнете формата до половината с белтъчна смес. Оформете в нея плитка дупка. В дупката сипете сладкото от горски плодове. Върху него изсипете останалата белтъчна смес. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 35-40 минути.

5. Изстиналата торта поставете върху поднос и  украсете с различни горски плодове. Поръсете с тънък слой пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти