Тарталети с шоколад и смокини

Неустоимо изкусителни

5 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

за тестото:
310 г брашно
150 г краве масло (студено)
100 г пудра захар
20 г смлени бадеми
1 яйце
1 щипка сол
за гарниране:
500 г смокини
300 г крем сирене
150 г бял шоколад
20 г краве масло
30 мл тъмен балсамов оцет
кафява захар за поръсване 

Предлагаме ви да започнете седмицата с лесен, елегантен и вкусен десерт със смокини.

Брашното се разбърква със смлените бадеми, захарта и солта. Добавя се маслото, нарязано на едри кубчета, и се претрива с ръце, докато се получат трохи. 

Чуква се яйцето и отново се разбърква за кратко, така че да се получи тестена топка. Покрива се с фолио и се прибира в хладилник, за да стегне. 

След това се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, с която се покриват форми за тарталети с подвижно дъно. 

Върху тестото във формите се слага хартия за печене и морска сол, и основите на тарталетите се пекат за около 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Хартията и солта се махат и тестените основи се допичат за още 2 минути. Оставят се да се охладят напълно. 

Шоколадът се разтопява и с част от него, съвсем тънко, се намазват тестените кошнички. Прибират се обратно в хладилника, за да стегне шоколадът. По този начин тестото няма да се овлажни и да омекне от крема и плодовете. Останалият разтопен шоколад се разбърква с крем сиренето. 

Смокините се режат на лодки, поръсват се парченца масло и със захар и се поливат с балсамовия оцет. Пекат се около 12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. 

Тарталетите се пълнят с крема и се гарнират с охладените печени смокини.

Вижте още сладки предложения:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти