Тарт Татен

Класически френски десерт

3.25 от общо 4 гласа
50 мин.
Необходими продукти

175 г захар

1 зелена ябълка

2 с.л. захар

4 големи ябълки

375 г многолистно тесто

Начин на приготвяне:

1. За карамела сипете 175 г захар и 6 с.л. вода в съд от неръждаема стомана и загрейте на слаб огън. Разбъркайте с помощта на силиконова шпатула, докато захарта се разтопи. След това усилете огъня и оставете сместа да ври, докато се образува златист карамел. Пресипете веднага карамела в кръгла форма (диаметър 23 см) и го разстелете равномерно с поклащане на формата.

2. Обелете зелената ябълка и я нарежете на малки кубчета. Сложете ги в касерола заедно с 2 с.л. захар и 2 с.л. вода. Захлупете и гответе 5-10 минути, докато ябълките омекнат и се образува каша. Дръпнете от котлона и ги намачкайте.

3. Намажете стените на формата с масло. Върху карамела подредете обелените и нарязани на резени четири ябълки във формата на ветрило, като започнете реденето отвън навътре. Върху тях изсипете пюрето от ябълка.

4. Поставете бутер тестото върху плота и върху него поставете формата. Изрежете кръг с 2 см по-широк от формата. Поставете тестото върху ябълките като подвиете краищата му навътре. По средата на сладкиша направете кръстче с помощта на нож, за да излиза парата при печенето.

5. Печете тарта в предваритено загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 30 минути. След като изстине за 5 минути, поставете голяма чиния върху формата и обърнете тарта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти