Тарт с шоколадов фондан

Сладко изкушение, подходящо за празничната трапеза

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За тестото:

100 г брашно

50 г пудра захар

50 г студено масло

1 голямо яйце от свободно отглеждани кокошки

1 с.л. леденостудена вода

За пълнежа:

100 г масло

150 г натурален шоколад

150 г светлокафява захар

75 г брашно

6 яйца от свободно отглеждани кокошки (размер М)

Допълнително:

пудра захар

ягоди

пълномаслена течна сметана

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете в купа или кухненски робот брашното, пудрата захар и нарязаното на малки кубчета студено масло. Разбъркайте до образуването на маслени трохи. След това добавете жълтъка и студената вода. Разбъркайте до получаването на тесто.

2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го оформете на плосък диск. Увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути. След това разточете тестото върху набрашнен плот в кръг, малко по-голяма от форма за тарта с диаметър 23 см. Дебелината на тестото трябва да е около 5 см. Прехвърлете във формата и напаснете по дъното и стените на формата, като притискате добре. Изрежете излишното тесто по краищата. Поставете формата с тестото в хладилник за 15 минути. След това надупчете тестото по дъното с вилица и поставете лист хартия за печене върху него. Върху хартията изсипете сухи макарони. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 10 минути. Махнете хартията за печене и макароните и печете още 5-7 минути, до бледозлатист цвят.

3. За пълнежа разтопете маслото в касеролка заедно с начупения или нарязан шоколад. Бъркайте докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и добавете брашното и захарта. Разбъркайте. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате.

4. Изсипете пълнежа върху основата и печете тарта 10-12 минути на 180 градуса с вентилатор. След изваждане пълнежът трябва да се поклаща леко при разтръскване. Оставете тарта да се охлади. Поръсете с пудра захар и поднесете. Може да сервирате тарта и топъл, гарниран с пресни ягоди и леко разбита сметана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти