Суфле от праскови

Леко и ефирно, с аромат на ванилия

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

400 г праскови
260 г захар
60 г брашно
50 г краве масло (+ за намазване)
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл прясно мляко
4 яйца

Начин на приготвяне:

Прасковите се потапят в кипяща вода, след това се шокират в леденостудена. Обелват се, нарязват се на кубчета и се слагат в касерола, заедно със 130 г захар. 

Готвят се около 10 минути, докато течността се изпари и се получи консистенция на мармалад. 

Маслото се загрява в подходящ съд, изсипва се брашното и се пържи до златисто. Добавят се прясното мляко и 60 г захар. Бърка се, докато кремът се сгъсти. Съдът се отстранява от котлона. 

Жълтъците се отделят от белтъците и един по един се добавят към крема, като се разбърква енергично. Овкусява се с ваниловата захар и се оставя леко да се охлади. 

В това време белтъците се разбиват с останалата захар на сняг. След това се разбъркват внимателно с млечния крем.

Форми за брюле се намазват с масло.

В тях се разпределят прасковите. 

Отгоре се слага пухкавият крем. 

Заравнява се и с пръст се минава покрай ръба. 

Суфлетата се пекат около 14 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Сервират се веднага, по желание поръсени с пудра захар.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти