Сладък хляб

🍞🍞🍞

4 от общо 1 гласа
Необходими продукти

15 г прясна мая

275 мл топла вода

450 г брашно

2 щипки сол

150 г свинска мас

100 г тъмни стафиди

75 г сушени червени боровинки

50 г захаросани цитрусови корички

100 г захар

Начин на приготвяне:

В купичка начупете маята и добавете към нея 100 мл топла вода. Разбъркайте и изчакайте маята да се разтвори.

В купа сипете брашното, солта и нарязаната на кубчета свинска мас. Разбъркайте с помощта на миксер или кухненски робот. Добавете сместа с маята и продължете да разбърквате. След това добавете останалата вода постепенно, при непрекъснато разбъркване. Щом се оформи песто, извадете го върху набрашнения плот и го омесете. Поставете в чиста купа, покрийте с кухненска кърпа и оставете на топло да втаса за 1 час.

Разстелете тестото в правоъгълна форма върху набрашнения плот и изсипете върху него сушените плодове и цитрусови корички. Омесете тестото внимателно. Не добавяйте много брашно по време на месенето. Поставете тестото в предварително намазнена кръгла или правоъгълна форма. Оставете на топло да втаса за 30 минути.

Поставете сладкия хляб в предварително загрята фурна на 220 градуса за 30-40 минути.

В тенджерка сипете захарта заедно с 200 мл вода. Сварете захарен сироп.

Извадете не напълно изстиналия сладък хляб от формата и го поставете в чиния или върху дъска. С помощта на четка нанесете захарния сироп въху хляба. Сервирайте сладкия хляб със сладко от малини и заквасена сметана.

Други рецепти за хляб:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти