Сладките от Алказар

С аромат на лимон и канела

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

200 г брашно
200 г захар
8 средно големи яйца
1 щипка канела
1 щипка сол
кората от 2 лимона
за сервиране:
400 мл прясно мляко
100 г захар
1 пръчка канела
кората от 1 лимон 

Начин на приготвяне:

Жълтъците се отделя от белтъците и се разбъркват с канелата и настърганите лимонови кори. 

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и към тях постепенно и при постоянно разбиване се добавя захарта. 

Жълтъците се изсипват в разбитите на сняг белтъци и се разбъркват внимателно. 

Поръсва се пресятото брашно и отново се разбърква внимателно.

Дъното на тава се застила с пергаментова хартия и върху нея от сместа се оформят кръгли сладки с диаметър 12 см. 

Пекат се, на няколко пъти, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути. 

По желание сладките се заливат с горещо мляко, подсладено със захар и ароматизирано с канела и настъргана лимонова кора.

Прочетете още:

Сладки с шамфъстък и глазура

Великденски сладки

Как да си направим сладки мечета

Вкусни сладки с шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент