Сладкиш с череши

С фин и нежен вкус

5 от общо 2 гласа
70 мин.
Необходими продукти

захар - 1,5 ч.ч.

маргарин - 125 гр

масло - 50 гр

олио - 4 с.л.

яйца - 4 бр.

кисело мляко - 1 ч.ч.

брашно - 3,5 ч.ч.

череши - 700 гр

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче

В случай че имате повече череши или пък вече сте им се наситили, не похабявайте тези, които са останали - почистете ги набързо от костилките и си забъркайте този сладкиш с череши по рецепта на Mate Kitchen. Чудесен е за следобедна почерпка и цялото ви семейство ще го оцени. Децата ще го харесат с чаша мляко или айрян. На вас може би ще ви се услади с кафе.

Тук има една малка, но важна подробност. За разлика от други сладкиши, които печем в по-тесен съд, за да се вдигнат на височина, тук е важно да разпределите тестото на тънък пласт. То е доста плътно и ако го сложите в тясна тава, е твърде вероятно да имате проблеми с изпичането – ще бъде по-трудно и ще отнеме повече време. Сладкишът с череши няма да стане така пухкав и въздушен, а това ще бъде загуба, защото е настина вкусен, отбелязват Mate Kitchen.

На финала, докато е все още топъл и в тавата, можете да го поръсите щедро с пудра захар и да оставите да изстине така. След това го нарежете и поднесете.

Начин на приготвяне:

1. Измийте черешите и ги почистете от дръжките и костилките. Запазете ги цели.

2. В купа разбийте захарта, маслото и маргарина до хомогенност, към тях прибавете олиото, а след това и яйцата едно по едно. Разбийте добре до пълното им усвояване.

3. Към сместа прибавете киселото мляко и бакпулвера и разбийте, а брашното добавете на порции.

4. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене на тънък пласт. Отгоре подредете черешите.

5. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 30 -35 минути, като регулярно проверявате с клечка за зъби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти