Сладкиш „Четири млека“ със сливи и кайсии

Пухкав и вкусен плодов десерт

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 яйца

1/2 ч.ч. олио

1 1/4 ч.ч. пълномаслено прясно мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода бикарбонат

щипка сол

1 ч.ч. захар

1 консерва подсладено кондензирано мляко

1 консерва неподсладено кондензирано мляко

1 1/2 ч.ч. дулсе де лече

6 бр. сливи Ренглота

6 кайсии

2 ч.ч. пълномаслена течна сметана

1/4 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

1. Отделете жълтъците от белтъците. В голяма суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. След това постепенно добавете 1 ч.ч. захар и продължете да разбивате до образуването на твърди връхчета.

2. Разбийте жълтъците до получаването на пухкава и бледожълта смес. Добавете олиото, 1/4 ч.ч. прясно мляко и ваниловия екстракт. Разбийте до хомогенност.

3. В трета купа смесете брашното с бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.

4. Към сместа с жълтъци добавяйте по 1 с.л. от сухите съставки и от разбитите белтъци. Разбивайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.

5. Намажете с масло и поръсете с брашно дъното и стените на 2 правоъгълни форми (23х33 см). Във всяка форма сипете половината от сместа за блатовете. Разпределете равномерно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 22-24 минути.

6. В кана разбъркайте останалата 1 ч.ч. прясно мляко с двата вида кондензирано мляко. В друга кана сипете дулсе де лече. Отстранете костилките на сливите и кайсиите и ги нарежете на резени.

7. Надупчете с вилица единия изпечен блат, както е във формата. Изсипете дулсе де лече върху него и го разпределете равномерно. Върху него изсипете половината от сместа от три млека. След това подредете резените плодове. Извадете другия блат от формата и го надупечете с вилица. Поставете го върху плодовете. Полейте с останалата смес от три млека.

8. Разбийте охладената сметана с помощта на миксер до образуването на меки връхчета. Добавете 1/4 ч.ч. захар и разбийте до образуването на твърди връхчета. Изсипете битата сметана върху сладкиша и разпределете равномерно. Поставете сладкиша в хладилник преди да го сервирате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти