Сладкиш "Агнеса"

За любителите на сладкото

Сладкиш "Агнеса"
Снимка: Vkusnoteka.bg
2.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

200 гр. меко масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. смлени орехи
кората от 1 лимон
1 ч.ч. брашно
4 белтъка

За глазурата:
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
2 ванилии

Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло с пудрата захар, лимоновата кора и орехите. Добавете брашното и разбъркайте. Накрая отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към сместа и бъркайте с шпатула или дървена лъжица.

Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тава и печете на 170 градуса, докато порозовее и клечката излезе суха.

Извадете сладкиша и докато леко почине разбийте жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и 2 ванилии. Докато е още топъл, нанесете глазурата равномерно по повърхността. Ако сте нетърпеливи да го хапвате веднага изчакайте да поизстине фурната до около 50 градуса и сушете глазурата за около половин час.

Ако можете да чакате, го оставете да пренощува и консумирайте на другата сутрин. И в двата случая е еднакво вкусен.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти